Seminar Inkoop de laatste ontwikkelingen

 

 Datum   3 oktober 2019  / inschrijven is niet meer mogelijk
 Tijdstip  15.15 - 20.30
 Locatie  Gelredome, Batavierenweg 25, 6841 HN ARNHEM
 Kosten  € 350 exclusief BTW
 Doelgroep  Leveranciers en inkopers in de gezondheidszorg

 

PROGRAMMA

 

De laatste ontwikkelingen binnen het inkoop & verkoop vak. MDR, data uitwisseling, logistieke processen en performance. Onderwerpen die een steeds grotere impact krijgen en ook al hebben op uw dagelijkse praktijk. 

Vooraanstaande sprekers, die allen hun sporen hebben verdiend op hun specifieke aandachtsgebied nemen u mee en willen graag samen met u discussiŽren over die ontwikkelingen. Hoe staat u er in, hoe kijkt u er tegenaan. Bent u trendsetter, of volger? 

Een kleine setting, maximaal 25 deelnemers, waardoor er ruim voldoende gelegenheid is om kennis en ervaring te delen en met de inleiders van gedachten te wisselen. 

Kortom...alle reden om donderdag in de namiddag, overlopend in de avond, vrij te houden om uw kennis te verbreden en te actualiseren. 

Wij, de sprekers en Smeets'adviesgroep zien uit naar uw komst!
Sprekers
Renť Drost (1958) is eigenaar van NAMCO Zorg en Technologie. Hij was onder andere verantwoordelijk voor het instrumenteel bedrijf van het AMC Amsterdam en heeft op verzoek van het ministerie van VWS deel uitgemaakt van de “expertgroep medische technologie”. In 2009 werd hij door de branche organisaties NVZ en NFU gevraagd om de regelgeving rondom medische technologie in ziekenhuizen te bundelen in wat later is genoemd “het Convenant Medische Technologie”. Sindsdien geeft hij advies aan ziekenhuizen en klinieken over de implementatie van het convenant en verzorgt hij trainingen en audits over dit onderwerp. In 2012 heeft hij op verzoek van VWS de basis gelegd voor het implantaten register. NAMCO richt zich op kwaliteit van de keten van medische technologie. Supply chain, Post Market Surveillance en Vigilantie zijn daarbij de focus onderwerpen.


Presentatie:

De MDR: zijn we er klaar voor?

De MDR beoogt de veiligheid van medische hulpmiddelen gedurende de gehele levenscyclus te verbeteren. Dat wil zeggen voorafgaand aan het aanbieden aan de markt en daarna tijdens de gebruiksfase tot en met de buitengebruikstelling door de zorginstelling. Wat betekent dat voor de spelers in de keten? U kiest uit een lijst onderwerpen wat volgens u de top 3 is. Renť behandelt daarvan vervolgens de kansen en de risico's.
Hans Lunenborg werkt vanaf juli 2008 bij GS1 Nederland. Hiervoor was hij werkzaam in diverse sales en marketing posities in de Farmaceutische en Medische Hulpmiddelen industrie, waarna hij voor Alliance Healthcare logistieke oplossingen implementeerde bij openbare en ziekenhuisapotheken
In zijn huidige positie is hij eindverantwoordelijk voor alle activiteiten van GS1 Nederland in de gezondheidszorg. De focus van GS1 Healthcare ligt op het begeleiden en adviseren van alle stakeholders in de zorg bij het implementeren van de GS1 standaarden om hiermee de patiŽntveiligheid en de efficiŽntie te verbeteren en te voldoen aan de eisen die de overheden stellen.
Sinds begin 2013 is hij lid van het internationale GS1 Healthcare Leaderships team waar hij de Europese GS1 organisaties vertegenwoordigdPresentatie: Standaarden in (inter)nationale wetgevingen, bent u er klaar voor?

Zowel nationaal als internationaal worden er door de verschillende overheden steeds meer eisen gesteld aan het identificeren van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen in de gezondheidszorg. Dit stelt steeds meer bedrijven voor de enorme uitdaging om dit implementeren en te beheersen. Zo zal de invoering van bijvoorbeeld de Basic UDI-DI veel bedrijven grijze haren bezorgen. Waar staat uw organisatie met de invoering van al deze wetgevingen?
Marc van Corven (1960) heeft brede ervaring opgedaan in ICT, Operations, Supply Chain in MKB en multinationals.

De rode draad in zijn loopbaan is het continu verbeteren van organisaties.
Naast zijn functie als Algemeen Directeur ZorgserviceXL is hij nu ook toezichthouder in de zorg.
Zijn passie is om de zorg in Nederland structureel beter en goedkoper te maken.Presentatie: 

De samenwerking met de leveranciers in de ziekenhuiszorg moet beter !
De leverbetrouwbaarheid van de leveranciers in de ziekenhuiszorg laat sterk te wensen over, waardoor er een te hoge en te dure besturingslast is binnen de ziekenhuizen.
Leveranciers nemen onvoldoende hun verantwoordelijkheid, terwijl ook de ziekenhuizen niet alle mogelijkheden benutten om hun supply chain te versimpelen.

 Kars Sterenborg (1955) is directeur/eigenaar van Smeets'adviesgroep en momenteel werkzaam als Inkoper medisch bij Zorgservice XL


In de pauze is er een overheerlijk buffet en nadat alle sprekers hun zegje hebben gedaan vindt er een forumdiscussie plaats.