Terugblik Seminar

 

Grensoverschrijdende Inkoopsamenwerking 

In Inskoop van december 2010 staat een artikel over het seminar.

foto's seminar

 

Terugblik

Succesvol seminar Grensoverschrijdende inkoopsamenwerking

Op 5 november jl. zijn meer dan 100 belangstellenden uit industrie en instellingen in het GelreDome te Arnhem gast geweest op een seminar mbt. Inkoopsamenwerking. Een gemêleerd gezelschap sprekers uit instellingen, onderwijs en industrie verzorgden een aantal interessante presentaties. Niet alleen de randvoorwaarden voor succesvolle samenwerking werden belicht, ook de al behaalde successen kwamen ruim aan bod. Een absolute primeur was de aankondiging van het starten per 1 januari a.s. van een Nederlandse dochter van het Duitse Clinicpartners. Een formule die in Duitsland goed is voor een inkoopomzet van meer dan € 800 mln. Met een aangesloten aantal instellingen van meer dan 300. Tevreden sprekers, een tevreden organisatie, maar belangrijker nog tevreden deelnemers, die naast kennisoverdracht, ruim de gelegenheid aangrepen om te netwerken.

 

10 november 2009 in de media

19 oktober 2009 update seminar

 

 

Inkoopsamenwerking is al jaren een hot issue. Eerst alleen regionaal, vervolgens landelijk en nu meer en meer ook internationaal.

Welke vormen zijn er, welke samenwerkingsverbanden zijn of gaan verdwijnen, welke komen er op en welke zullen gaan slagen en waarom. Wat zijn de kritische succesfactoren, hoe ga je er als leverancier mee om. Staat het wel op de agenda van de Raden van Bestuur, hoe sterk is die inkoopmacht nu eigenlijk, wil men wel samen werken als puntje bij paaltje komt. Wat is de rol van de specialisten, komt er wellicht een rol voor de NMA als het werkelijk doorzet.

Hoe werkt dat nu eigenlijk in Duitsland, waarom zijn daar wel succesvolle intiatieven, gaan die ook Nederland veroveren, of gaan wij het wiel zelf uitvinden.  

Op donderdag 5 november 2009 organiseert Smeets’adviesgroep een seminar voor zowel instellingen als leveranciers over dit onderwerp.

 

Programma

Het  programma is inmiddels rond de werktitels en bijbehorende sprekers en organisatie treft u hieronder aan:

Gert Walhof, zelfstandig adviseur, voormalig directeur van Intrakoop en lector Inkoopmanagement aan de Hanzehogeschool Groningen zal u leiden vanuit het verleden, naar het heden en naar de toekomst.

Guus van den Tweel, Hoofd Inkoop & Logistiek van het Sint Jansdal ziekenhuis uit Harderwijk vraagt zich in zijn presentatie af of instellingen al klaar zijn om de meerwaarde van samenwerking te cashen.

De heer H.P.J. Gerla RA, voorzitter Raad van Bestuur van het St. Franciscusgasthuis maakt u deelgenoot van de visie van de Raden van Bestuur van 3 samenwerkende ziekenhuizen die één overkoepelende inkooporganisatie hebben opgestart.

René Muller, Hoofd Inkoop van Ziekenhuis Gelderse Vallei uit Ede geeft u inzage in de kritische succesfactoren en de valkuilen en het hoe en waarom we tot samenwerking willen en moeten komen.

Harrie Bonten, Hoofd Inkoop van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond vertelt over de succes formule uit Duitsland, die zijn waarde heeft bewezen en hoe deze formule de Nederlandse markt zal gaan veroveren.

Marc Windt, Sales & Marketing Director van Lohmann & Rauscher geeft u zijn visie, zijn titel: Inkoop samenwerking in verbandmiddelen, wat kan ik nog meer doen!

Ruud Schuurbiers, Verkoopdirecteur van Medeco geeft inzage in de visie en ervaring van één van Nederlands grootste medische & civiele disposable leveranciers van Nederland. Hoe gaan zij hier mee om, hoe kijken zij hier tegenaan.

Piet Coolegem, voormalig bestuurder en directeur facilitair bedrijf zal u meenemen in de Inkoop Alliantie Ziekenhuizen. Hij zal u er van overtuigen dat het een kwestie van verschil is. Waarom slaagt de ene samenwerking niet en de IAZ wel. Hoe pakken zij het aan, wat kunt u hier van leren en... kunt u zich hier nog bij aansluiten, of grijpt de NMA dan mogelijk in.

Het geheel wordt afgesloten met een forum discussie, waarbij u in de gelegenheid bent om met de sprekers en de zaal in gesprek te raken.

Kortom een seminar waar iedere zichzelf respecterende instelling en leverancier niet mag ontbreken. Een seminar met een unieke gelegenheid om de actuale status van samenwerking te vernemen, een seminar om uw mening te geven.

Sponsoren

 

 

LOHMANN & RAUSCHER 

 MEDECO