een voorbeeld van een incompany training

 

Incompany training Inkoop, Europees Aanbesteden en E- veilingen

In een dagvullend programma bespreken we de Inkoop volgens professor van Weele, hoe ziet de theorie er uit. Wat is een inkoopportfolio, waar zitten uw producten, hoe vinden inkoopbeslissingen plaats en hoe zouden ze plaats moeten of kunnen vinden.

Vervolgens beginnen we dan met een korte visie over de zin en onzin van Europees Aanbesteden in de Nederlandse gezondheidszorg.

Daarna wordt een blik gegund over de ervaringen in en uit het veld met de verschillende leveranciers aan de zorgsector, wat maak je als Inkoper mee, wie tref je tegenover je aan de onderhandelingstafel en hoe professioneel zijn die verkopers.

Gevolgd door een theoretische inleiding in het ontstaan en de werking van internetveilingen.

Daarna volgt een interactieve Business Case. Enkele van uw medewerkers worden in de huid van de inkopende organisatie gezet en enkele andere medewerkers gaan als aanbiedende partij de onderhandelingen in, waarbij zij verschillende firma’s zullen vertegenwoordigen. Interactief aan de gang en zelf zien wat e.e.a. betekent, hoe zwaar wegen of laten we factoren wegen, wat voor invloed heeft het als ik ga “manipuleren” met informatie. Hoe belangrijk is kwaliteit en hoe zwaar weegt dan die uiteindelijke veilingprijs, wie krijgt wanneer de order.
Tot slot zullen we e.e.a. samenvatten en met elkaar bediscussiŰren.


Ge´nteresseerd?
Neem contact met ons op voor een geheel op maat verzorgd programma.